Actief in de zomer

0

Verschillende kerken gebruiken de zomertijd voor andere activiteiten dan in het kerkelijke seizoen – vaak naar buiten gerichte activiteiten. Een paar voorbeelden, mogelijk ter inspiratie voor volgend jaar.

PraktijklokaalHart van Vathorst organiseert zomerfeestweken, gericht op kinderen en hun ouders. In het Amersfoortse Hart van Vathorst zitten zorginstellingen, de Ontmoetingskerk (GKv), een kindercentrum en een restaurant samen onder één dak. Het hele jaar door zijn er activiteiten voor de wijk, maar in de zomer zijn die heel speciaal, met voor de kinderen bijvoorbeeld workshops slijm maken, Italiaans koken en zelf elektriciteit maken, met vragen als: hoe maak je een stroomkring en wat hebben een augurk en elektriciteit met elkaar te maken?

Vaak werken gemeenten in dit soort zomeractiviteiten samen met andere kerken. Zoals rond een spelletjesmiddag in Wetsinge-Sauwerd. In Staphorst werken vrijwilligers uit een aantal kerkelijke gemeenten samen in de Vakantiebijbelclub, die dit jaar meer dan honderd kinderen bezighield. Daarbij werd gebruikgemaakt van materiaal van de Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond.
Heel direct gericht op evangelisatie is de tentweek in Harderwijk in de laatste week van augustus; hervormd, christelijk-gereformeerd en vrijgemaakt werken daarin samen. Dit jaar is het thema ‘Houvast’.

Ook sport is een geliefd middel om in contact te komen met mensen. De CGKV Nijmegen organiseert allerlei activiteiten in de wijk Heseveld. Daarvoor werden vrijwilligers in de gemeente gezocht: ‘Wij raden je dit natuurlijk aan omdat het super tof is Christus’ liefde te laten zien in de wijk met dit project.’

In Bedum organiseerde de Martyriakerk (GKv) speciale dagen voor het dorp, met activiteiten voor tieners en volwassenen. ‘Doe meer met Martyria’, is daarbij de leus.

Nog weer een andere mogelijkheid is onderdak geven aan een kunstexpositie. Dat doet de samenwerkingsgemeente CGK-GKv in Franeker in het kader van de agrarische dagen.

Webtips
www.hartvoorvathorst.nl
www.tentweekharderwijk.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter