Jeugdouderlingen als kompas

0

Reinhard Kamphuis en René Veldkamp zijn beiden jeugdouderling in de GKv Hattem-Centrum. Ze geven in het kerkblad graag iets door over hun werk en inzet. Ze wijzen erop dat in je jonge jaren vaak bepaald wordt hoe je ergens op latere leeftijd tegenaan kijkt. Daar zit voor hen het belang van hun werk.

Hun inzet is bescheiden, ze willen vooral een kompas zijn dat richting wijst: ‘Wij als (jeugd)ouderlingen of als kerkenraad zijn niet de leiding die bepaalt hoe het gaat of op welke manier we jongeren kunnen vasthouden. We mogen erop vertrouwen dat God juist ook in kinderen werkt en dat ze de liefde zien in de gemeente. Samen mogen we de jongeren helpen op hun weg in het geloof en wijzen op Jezus.’ Beide jeugdouderlingen doen dat vanuit het vertrouwen dat Christus’ liefde geluk geeft en dat in Hem het doel van het leven ligt.

Hun werk bestaat uit directe contacten met de oudere jongeren en het bespreken van het jeugdwerk in Hattem. Ze doen dat in een werkgroep met predikant Jelle Drijfhout en werkgroeplid Marleen van der Worp. Een van hun doelen is de jongeren de kans geven zelf actief te zijn. ‘We willen jongeren uitdagen om betrokken te zijn bij de gemeente door hen wellicht iets te laten organiseren voor andere gemeenteleden of te laten proeven aan taken in de gemeente die zij leuk vinden.’

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter