‘Ik wil lijken op Jezus’

0

Autohandelaar Gijs van der Tang (52) verkocht onlangs zijn bedrijf om, naast de autoverkoop, relaties bekend te maken met het evangelie. Hoewel in de autobranche financiële belangen de boventoon voeren, zet Gijs het belang van klanten voorop, ook al zet dat zijn bedrijfsresultaten onder druk. ‘Ik wil lijken op Jezus’, zegt Gijs vastberaden.

(beeld Jaco Klamer)

(beeld Jaco Klamer)

‘Ik had niets met moslims maar ze kwamen steeds weer op mijn weg’, lacht de Delftse autohandelaar. De moslimgemeenschap in Delft en omstreken weet al snel dat Gijs te vertrouwen is en zijn woord nakomt. Hij wordt sindsdien niet alleen veelvuldig benaderd voor de verkoop van auto’s, maar ook voor advies en hulp in privésituaties. Ook nam hij een ex-gedetineerde in dienst en kreeg met hem een sterke band.

‘Het is gaaf te zien dat ik vanuit mijn werk hun vertrouwen heb gewonnen en ik wil dat niet beschamen’, zegt Gijs van der Tang. Het levert hem mooie gesprekken op en vragen over zijn geloof. Gijs bestudeerde de Koran, hoewel hij er een aversie tegen had, en komt erachter dat veel moslims nauwelijks weten wat ze geloven. ‘Moslim-light’ noemt hij dat. ‘Ik probeer moslims aan het denken te zetten’, vertelt Gijs. ‘Ze pikken mijn commentaar en mijn kritische vragen, omdat ze weten dat ze me kunnen vertrouwen.’

Een van Gijs’ relaties is nu gevraagd in het bestuur van de moskee, omdat hij zich kritisch uitlaat over een imam die oproept tot haat en de omgang met christenen verbiedt, dus ook met Gijs. Dat biedt perspectief volgens Gijs, die van harte hoopt dat moslims massaal op zoek gaan naar Jezus, omdat bij Hem het antwoord ligt voor hun leven.

Delen.

Over de auteur

Henrique Staal is journalist.

Laat een reactie achter