Feestelijk perspectief in Nijmegen

Praktijkcentrum | 17 juli 2021
  • Praktijklokaal

Iedereen haalt opgelucht adem nu de coronamaatregelen versoepeld zijn. Die versoepeling geeft nieuwe mogelijkheden voor het kerkelijk leven, ook al blijven voorlopig beperkingen gelden.

De samenwerkingsgemeente GKv/CGK in Nijmegen kijkt al uit naar het moment dat alle maatregelen verdwenen zijn, naar verwachting in september. Deze gemeente wil dan niet zomaar overgaan tot ‘het nieuwe normaal’, maar het moment van het verdwijnen van de laatste maatregelen markeren met twee feestelijke diensten:

  • ‘Eén dienst waarin we als gemeente het accent leggen op onze afhankelijkheid van God “in goede en kwade dagen”. Die dienst sluiten we af met een viering van het avondmaal.
  • Eén dienst waarin we het accent leggen op de blijdschap dat we weer met z’n allen naar de kerk kunnen, God kunnen loven en elkaar kunnen ontmoeten.’

Vooraf komt een minimagazine uit. Daarin staat de liturgie van beide diensten, er komen gemeenteleden aan het woord over hoe zij de afgelopen tijd ervaren hebben én er staan twee bijbelstudies in die later ook in de wijken kunnen worden gebruikt. Het magazine geeft ook aandacht aan de kinderen. En aan méér; wat dit is, willen de initiatiefnemers nu niet verklappen: ‘We maken dit mini-magazine zo mooi dat u het beslist een poosje wilt bewaren.’

In de Boskapel, het kerkgebouw van deze gemeente, moet een blijvende herinnering aan dat moment komen. Creatieve talenten worden alvast geprikkeld om daarover na te denken. Het is de bedoeling dat ook mensen in de buurt rond de kerk voor de dienst(en) worden uitgenodigd.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

‘Ik wilde me weer verwonderen over het leven’

‘Ik wilde me weer verwonderen over het leven’

Arie Kok
  • Interview
  • Thema-artikelen
Gereedschapskist bij de wijsheidsboeken

Gereedschapskist bij de wijsheidsboeken

Annelies Smouter
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief