Het nieuwe kerkverband in kaart gebracht

Merijn Wijma | 1 mei 2023
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Bij de hereniging van twee kerkverbanden komt veel kijken, ook veel wat niet geestelijk of spiritueel van aard is. Het dichten van het pensioengat van predikanten bij de GKv was bijvoorbeeld een grote klus, maar gelukkig is daarvoor een oplossing gevonden. Zo zijn er veel meer kanten aan de organisatie van een kerkverband en de verbonden organisaties waarbij je niet vaak stilstaat. Op de volgende pagina’s een aantal gegevens op een rij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aantal leden van de herenigde NGK per burgerlijke gemeente (de gegevens zijn afkomstig uit het nieuwe Jaarboek van de Nederlandse Gereformeerde Kerken 2023 dat rond 1 mei verschijnt)

U moet u inloggen om dit artikel te bekijken. Inloggen om toegang te krijgen.

De kerk als proeftuin

De kerk als proeftuin

Petra de Jong
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
‘De kracht van de lokale kerk kunnen we onderschatten’

‘De kracht van de lokale kerk kunnen we onderschatten’

Femke Woertink
  • Interview
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Onderweg Online

Geachte redactie,
Hallo,

Mijn complimenten voor de mooie overzichten.
– Ik meen dat er een fout is ingeslopen voor wat betreft de leden van de nieuw NGK in de burgerlijke gemeente Bunschoten. De 6 Nederlandse Gereformeerde Kerken in Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk tellen samen ongeveer 7000 zielen.
– Ook de vermelding dat er 6 samenwerkingsgemeenten zouden zijn is niet geheel correct. De 5 GKv-gemeenten en de ene NGK-gemeente spraken samen en hadden elkaar erkend als kerk van de Here Jezus, maar waren/zijn nog steeds niet samengesmolten.
– in de tabel aantal GKv gemeenten oer burgerlijke gemeente ontbreekt in de legenda de (hier benodigde) 5 gemeenten en bijbehorende kleurcode.
Wellicht zijn de aangeleverde cijfers in het Jaarboek de oorzaak van deze onjuiste gegevens, maar ik wilde dit u even laten weten.
Melis van de Groep, Bunschoten-Spakenburg

22:27 uur | 16 mei 2023 Beantwoorden

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief