Kerk Onderweg

Jan Kuiper | 1 mei 2023
  • Algemeen
  • Kerk Onderweg

Kruispunt in Rotterdam

Het Kruispunt is een initiatief van diverse GKv-kerken rond Rotterdam. Het Kruispunt is een plek waar moslims en christenen elkaar ontmoeten en hun leven met elkaar delen, zoals ook een kerk gemeenschap en ontmoeting wil bieden. In Het Kruispunt (www.hetkruis.org.) zijn vrijwilligers en twee vaste medewerkers actief. De vaste medewerkers zijn: predikant Martijn Leeftink en theoloog Annemarie Krijger. Nauw verbonden met Het Kruispunt is Bron van leven, een gemeenschap van christenen die Nederlands en Arabisch spreken. Deze gemeenschap organiseert elke dinsdagavond een bijeenkomst waaraan evangelist Samer Younan meewerkt. In de stille week werd tijdens zo’n bijeenkomst in twee talen het lijdensverhaal gelezen uit het evangelie naar Matteüs. De voorlezing is te zien en te horen op YouTube (http://bitly.ws/CSBX).
Er gebeurt meer in de wijk waar Het Kruispunt en Bron van leven actief zijn. Op maandagen is er een taalcafé voor wie beter Nederlands wil leren en op woensdag het naaicafé. Tweewekelijks is er dinsdagochtend een verhalenochtend voor vrouwen en elke maand op een zaterdag een Arabisch-Nederlandse viering waarbij ook samen gegeten wordt. Daarnaast zijn er losse activiteiten die, zoals een medewerker vertelt, soms spontaan opkomen: ‘Op de eerste dag van Ramadan wilden een paar Marokkaanse vrouwen die onze activiteiten bijwonen, de keuken gebruiken voor het maken van Marokkaanse zoetigheid.’ Die mogelijkheid was er, medewerkers genoten mee van de lekkernijen.
In hun aanwezigheid in de wijk zoeken Het Kruispunt en de Bron van leven de balans tussen het sociale aspect en het ter sprake brengen van Jezus. Hun werk wordt ondersteund vanuit Rijnmond Mission/Verre Naasten.

U moet u inloggen om dit artikel te bekijken. Inloggen om toegang te krijgen.

Wat geef ik door? Generaties en hun verhaal van heil

Wat geef ik door? Generaties en hun verhaal van heil

Hans Schaeffer
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
‘De kerk zou een veilige haven moeten zijn’

‘De kerk zou een veilige haven moeten zijn’

Elze Riemer
  • Interview
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief