Praktijkcentrum ontwikkelt gemeenteproject rond diversiteit

0

Het Praktijkcentrum (GKv) heeft een gemeenteproject ontwikkeld om gemeenten te helpen in de omgang met diversiteit. Doel van het programma is onder meer elkaar als gemeenteleden (h)erkennen in verschillen.

Hoe doe je recht aan de diversiteit in opvattingen en belevingen die er binnen de gemeente bestaat?

Hoe doe je recht aan de diversiteit in opvattingen en belevingen die er binnen de gemeente bestaat?

Hoe leren en doen we in de kerk en hoe kunnen we ruimte geven aan veelkleurigheid en diversiteit in de gemeente? Dat is het uitgangspunt van het gemeenteproject ‘Leren en doen in de gemeente’, dat het Praktijkcentrum recent ontwikkeld heeft.

Het Praktijkcentrum biedt materiaal aan voor zowel een eenmalige gemeenteavond als een groter project, met naast een gemeenteavond ook een klein onderzoek, een preek, besprekingen in kleinere groepen zoals kringen en een afsluitende presentatie.

Insteek van de gemeenteavond is dat gemeenteleden ontdekken hoe ze elkaar kunnen benutten, stimuleren en aanvullen, in al hun verschillen. Kennis van de betekenis van leren en leerstijlverschillen is daarbij van belang, meent het Praktijkcentrum. Meer informatie over het project is te vinden op www.praktijkcentrum.org.

Het Praktijkcentrum biedt hiernaast nog een ander programma aan rond diversiteit : ‘Leren omgaan met diversiteit in je gemeente’. Zie voor meer informatie daarover deze www.praktijkcentrum.org/diversiteit.

OnderWeg besteedde in zijn tweede nummer, dat op 24 januari uitkwam, uitgebreid aandacht aan het thema diversiteit. Zie de pagina Thema’s voor een overzicht van het nummer.

Delen.

Over de auteur

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter