OnderWeg duikt in thema ‘diversiteit’

0

Het tweede nummer van het nieuwe magazine OnderWeg, dat op zaterdag 24 januari uitkwam, staat in het teken van de omgang met diversiteit in de kerkelijke gemeente. ‘Verschillen kunnen voor ongekende verdieping zorgen’, aldus René de Reuver op de cover.

(beeld Gerd Altmann)

(beeld Gerd Altmann)

OnderWeg volgde begin januari de bladen De Reformatie en Opbouw op. Na een eerste nummer over ‘onderweg zijn’ volgt nu een nummer over ‘omgaan met diversiteit’.

Praktisch theoloog Jack Barentsen diept het thema uit in een opiniestuk over het heilzame karakter van onderlinge verschillen. Ds. René de Reuver vertelt in een interview over zijn visie op diversiteit en hoe hij daar in de Marcuskerk in Den Haag mee omgaat. En drie ervaringsdeskundigen belichten in een reportage de minder fraaie kant van het thema.

Het nummer telt naast de themabijdragen een opiniestuk en een redactioneel over de aanslagen in Parijs, een missionair pleidooi voor contextualisatie, een kijkje in de keuken van de Zaankerk, waar Nederlands-gereformeerden en vrijgemaakten al negen jaar samen optrekken, en vele andere rubrieken.

Nog geen abonnee? Neem een voorproefje van het nummer op de pagina Nieuwste nummer of surf via de rechterkolom van deze pagina door de verschillende rubrieken.

Graag volledige toegang tot alle artikelen of het blad op de mat krijgen? Neem een jaarbonnement, een digitaal abonnement of een proefabonnement.

Delen.

Over de auteur

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter