GKv Zoetermeer neemt voedselbank over

0

De GKv Zoetermeer gaat vanaf de zomervakantie de organisatie van de Zoetermeerse voedselbank op zich nemen. De gemeente ziet het als een mooie kans om een bijdrage te leveren aan haar omgeving.

Er zijn inmiddels 157 voedselbanken in Nederland.

Er zijn inmiddels 157 voedselbanken in Nederland.

Inmiddels zijn er 157 voedselbanken in Nederland. Zij helpen samen 94.000 mensen met voedselpakketten. In steeds meer kerken zijn er regelmatig inzamelingen voor de voedselbank, soms ter gelegenheid van bid- of dankdag, soms op regelmatige basis, zoals elke laatste zondag van de maand. Het is dus geen nieuws wanneer er weer een kerk bijkomt die hieraan meewerkt. Dat past ook helemaal binnen de diaconale trend om oog te hebben voor de samenleving.

Wél nieuws is het wanneer een kerk de gehele organisatie van een lokale voedselbank gaat overnemen. Dat gebeurt in Zoetermeer. Tot nu toe runde de Pelgrimskerk (PKN) de voedselbank in die plaats, maar die gemeente heeft de GKv Zoetermeer gevraagd om de organisatie vanaf de zomervakantie over te nemen. Aanleiding is het feit dat de Pelgrimskerk gezien de leeftijdsopbouw van haar gemeente moeite heeft om nieuwe vrijwilligers te vinden. Ook speelt mee dat de GKv al maandelijks een bijdrage levert aan de voedselbank.

De vrijgemaakte diaconie is enthousiast over het voorstel en het moderamen van de kerkenraad ook. ‘Het is een mooie kans voor ons om een bijdrage te leveren aan de omgeving en dat vanuit een christelijk perspectief.’ De diakenen zijn nu bezig om een overzicht te krijgen van de organisatie en hoeveel mensen er nodig zijn.

Webtips
www.diaconaalsteunpunt.nl
www.voedselbankennederland.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter