NGK klaar voor prio

0

De Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding (NGP) heeft een handleiding klaar voor de prio (predikant-in-opleiding). De regeling is op de NGK-website gepubliceerd en gaat één dezer dagen naar de kerkenraden.

Theologiestudenten moeten voordat ze toto het predikantsambt worden toegelaten minimaal twee jaar als prio werken. (beeld NGP)

Theologiestudenten moeten voordat ze tot het predikantsambt worden toegelaten minimaal twee jaar als prio werken. (beeld NGP)

Het prioschap geldt voor theologiestudenten die zijn afgestudeerd of in de laatste studiefase verkeren. Voor ze officieel tot het predikantsambt worden toegelaten, moeten ze minimaal twee jaar op betaalde basis zelfstandig de diverse predikantstaken in één gemeente uitoefenen.

In die periode krijgen ze werkbegeleiding en supervisie vanuit de NGP. Als het prioschap naar tevredenheid van alle betrokkenen is verlopen, kan de prio beroepbaar worden gesteld als predikant.

Het prioschap, dat door de Landelijke Vergadering van de NGK is ingesteld, is verplicht voor alle studenten die na 1 juli 2011 gestart zijn. Ook in de Gkv bestaat de figuur van de predikant-in-opleiding, maar daar is het prioschap niet verplicht.

Zie voor meer informatie de website van de NGK.

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter