GKv-classis in gesprek over homoseksualiteit

OnderWeg | 4 juni 2015
  • Nieuws

De GKv-classis Groningen heeft een reeks gesprekken over de omgang met homoseksuele gemeenteleden afgesloten. In eerste instantie ging het classisgesprek over de beslissing van de GKv Groningen-Oost om homo’s met een relatie ‘die Christus willen volgen welkom te heten aan het avondmaal’. Later werd de bespreking verbreed en losgekoppeld van het beleid in Groningen-Oost.

(beeld Ludovic Bertron)

De NGK stelde in 2011 een commissie in die een antwoord moet geven op de vraag of gemeenteleden met een homoseksuele relatie ouderling of diaken kunnen worden. Na een tussenrapport in 2014 te hebben uitgebracht, presenteert de commissie binnenkort haar eindrapport. (beeld Ludovic Bertron)

De afsluitende bespreking werd gevoerd aan de hand van een informatieve notitie van het classismoderamen, die twee lijnen in beeld bracht: de Bijbelse richtlijn van het huwelijk tussen man en vrouw én de pastorale ruimte van kerkenraden in concrete situaties waarin hiervan wordt afgeweken.

Eén van de kerken vroeg de classis om zich stelliger uit te spreken tegen het aangaan van samenwonende homostellen aan het avondmaal, maar daar ging de classis niet in mee.

OnderWeg besteedt op 27 juni aanstaande uitgebreid aandacht aan het thema ‘homoseksualiteit’.

‘Ik wilde me weer verwonderen over het leven’

‘Ik wilde me weer verwonderen over het leven’

Arie Kok
  • Interview
  • Thema-artikelen
Gereedschapskist bij de wijsheidsboeken

Gereedschapskist bij de wijsheidsboeken

Annelies Smouter
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief