65plus-catechese in Capelle

0

In veel kerkbladen is de groepsindeling voor het volgende catecheseseizoen te vinden. Dan gaat het om jongens en meisjes van zeg maar 10 tot 20 jaar. In Capelle aan den IJssel doet de GKv mee aan de catechese voor ouderen die in de plaatselijke CGK gegeven wordt. Ook de senioren van de hervormde Ontmoetingskerk zijn uitgenodigd.

(beeld Kalliwumpe / Pixabay.com)

(beeld Kalliwumpe / Pixabay.com)

Het is een summer course, dat wel. Er zijn twee lessen, in juli en augustus, over het thema discipelschap. Seniorenouderling Vlok, één van de catecheten: ‘Hoe kan ik in mijn houding ten opzichte van mijn naaste laten zien dat ik een discipel van God ben? Wat kan ik leren van hoe Jezus met mensen omging? Welke problemen kom ik hierin tegen? Hoe kan ik op mijn leeftijd nog discipel zijn? Wordt dit moeilijker of ben ik hierin door Hem gevormd?’

De catechese is een mix van een korte lezing, Bijbelstudie in kleine groepjes, stellingen bespreken, zingen en bidden. Ontmoeting is een belangrijk aspect.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter