Werkgroep bepleit openstelling ambten voor vrouwen

0

Er is een werkgroep ontstaan, met name vanuit de GKv, die ervoor pleit dat mannen en vrouwen alle kerkelijke ambten en taken mogen vervullen. De groep wil de kerken dienen in de bezinning hierover. Zo is er een website gelanceerd en wordt er gewerkt aan een studie.

De kansel moet toegankelijk zijn voor mannen en vrouwen, vindt de werkgroep. (beeld Ariesa66/Pixabay.com)

De kansel moet toegankelijk zijn voor mannen en vrouwen, vindt de werkgroep. (beeld Ariesa66/Pixabay.com)

De werkgroep telt veertien leden – jong en oud, man en vrouw – die elkaar gevonden hebben rond een besluit van de vrijgemaakte synode van 2014, zo stelt het persbericht. “Dit besluit legitimeert de visie dat behalve mannen ook vrouwen in de kerkelijke ambten mogen dienen – zolang er vanuit de Schrift geargumenteerd wordt. Wij willen niet anders!”

De werkgroep heeft zich verdiept in exegetische commentaren, de kerkgeschiedenis en de wetenschap op zoek naar ideeën over de rollen van mannen en vrouwen in de kerk. De groep wil die kennis delen met kerken via de nieuwe website manvrouwkerk.wordpress.com. Daar zijn onder meer preken, Bijbelstudies, artikelen, literatuurreferenties en links te vinden.

Ook werkt de werkgroep aan een studie over dit onderwerp, waaraan meer dan twintig mensen uit verschillende disciplines meewerken. Verder schrijven de leden revisieverzoeken die kerkleden kunnen gebruiken in gesprek met hun kerkenraad en die kerkenraden kunnen gebruiken richting de classis en de synode.

Delen.

Over de auteur

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter