Creatief voor prostituees

0

Het idee is in de GKv Haulerwijk ontstaan, maar wordt nu geëxporteerd naar de GKv Leek: een groep vrouwen maakt presentjes voor prostituees. Het gaat om heel eenvoudige dingen: een kerststukje in de tijd van kerst, nu iets met kastanjes op hout, een doosje met een lichtje enzovoort. En er komt een Bijbeltekst bij. Een andere groep vrouwen gaat twee-aan-twee de prostituees in Groningen, Leeuwarden en Heerenveen langs om de presentjes uit te delen.

Het gaat om heel eenvoudige dingen, nu iets met kastanjes op hout.

Het gaat om heel eenvoudige dingen, nu iets met kastanjes op hout.

Jolien Moes, die dit in Leek probeert op te starten: ‘Ik werd geraakt door een film die onze predikantsvrouw liet zien. Dat bracht mij en anderen in beweging.’ Wordt het gewaardeerd? ‘Zeker: “Is dit voor mij? Speciaal voor mij gemaakt?”, vroeg iemand verbaasd. En: “Er zijn dus mensen die dit voor mij willen doen?”’

Ook in Nijmegen starten christenen activiteiten op voor prostituees. In oktober is daar een avond waar de stichting Bright Fame zal vertellen wat er mogelijk is.

Een ander karakter heeft de actie van WANT (‘Werken aan nieuwe tijden’) onder bezoekers van prostituees, die ook in Groningen loopt en waar de NGK Assen medewerking aan verleent. Het team van WANT staat elke twee weken in de Groningse prostitutiestraat en voert gesprekken met prostituanten. WANT zoekt nog vrijwilligers.

Webtip
www.hopeforgroningen.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter