Amersfoort denkt na over de zondag

0

Zoals in zo veel gemeenten, loopt ook in de GKv Amersfoort-Oost het bezoek aan de middagdienst terug. Je kunt daar dan als kerkenraad bovenop gaan zitten, vanuit de overtuiging dat de HEER roept, maar dat levert vaak alleen discussie op over de vraag waar in de Bijbel staat dat je twee keer moet. Hebben we die middagdienst niet pas uitgevonden in de tijd van de Reformatie?

Lege kerkbanken, hoe ga je daarmee om? (beeld Peter Gudella/Shutterstock)

Lege kerkbanken, hoe ga je daarmee om? (beeld Peter Gudella/Shutterstock)

In Amersfoort-Oost besloot men om het op een andere manier aan te pakken. Het gesprek over de invulling van de zondagmiddag wordt van onderop gevoerd. Er is een gespreksgroep samengesteld die dit gesprek voorbereidt en begeleidt. Ds. At Kramer: ‘We hebben daarin met opzet ook mensen opgenomen die maar één keer, ’s morgens, naar de kerk komen.’

Met een praatpapier gaan de leden van de gespreksgroep de gemeente in. Het is de bedoeling dat ze met de suggesties en voorstellen die dat oplevert aan het werk gaan. De hoop is dat deze gespreksronde nieuwe ideeën en impulsen geeft voor een goede invulling van de middagdienst.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter