Relatie tussen Canadese kerken en GKv op scherp

0

De subcommissie voor contact met de kerken in Nederland van de Canadian and American Reformed Churches adviseert de synode van 2016 om de zusterkerkrelatie met de GKv te beperken. Als dat gebeurt, worden GKv-attestaties niet langer automatisch aanvaard en hebben GKv-predikanten niet langer zomaar toegang tot de kansels in Canada.

Canadian and American Reformed Churches‘Als de volgende GKv-synode duidelijk verklaart dat deze kerken terugkeren tot erkenning van het volle gezag van de Schrift en daaraan gevolg geeft door alsnog handelend op te treden, zal de normale zusterkerkrelatie worden hervat’, aldus de subcommissie. Indien echter de volgende GKv-synode ‘de tegenwoordige koers van deformatie handhaaft’, zullen de Canadian Reformed Churches de zusterkerkrelatie als beëindigd beschouwen, aldus het rapport.

De Canadese kerken zijn al langer verontrust over wat zij zien als een nieuwe hermeneutiek in de GKv (tot uiting komend aan de Theologische Universiteit en rond de vrouw in het ambt) en over de toenadering tot de NGK.

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter