In beeld: Rens de Ridder

Peter Hommes | 27 november 2015
  • In beeld

‘In beeld’ laat je aan de hand van acht vragen kennismaken met GKv’ers en NGK’ers. In deze aflevering: Rens de Ridder.

Rens de Ridder | 23 jaar | woonplaats: door de week in Apeldoorn, in het weekend in Leerdam | kerkelijke gemeente: GKv Leerdam | in Leerdam woon ik met mijn ouders en drie broers | werk: Nationale Politie Eenheid Rotterdam.

Rens de Ridder | 23 jaar | woonplaats: door de week in Apeldoorn, in het weekend in Leerdam | kerkelijke gemeente: GKv Leerdam | in Leerdam woon ik met mijn ouders en drie broers | werk: Nationale Politie Eenheid Rotterdam.

1. Op wat voor manier heeft jouw geloof je leven veranderd? Ik ben opgegroeid in een gelovig gezin en ging altijd netjes mee naar de kerk, maar op een gegeven moment wilde ik niet zo veel meer met God te maken hebben. Ik had het druk genoeg op school en had God niet zo nodig. Totdat ik een dienst van de plaatselijke jeugdkerk bijwoonde. Hoe meer de dienst vorderde, hoe meer ik voelde dat God me op mijn schouder tikte en zei: ‘Rens, je kunt nog zo vaak bij Mij weglopen, maar het lukt je toch niet want Ik blijf je volgen.’

Op dat moment heb ik besloten dat ik verder wilde met Jezus als mijn verlosser. Na de dienst heb ik samen met iemand van de jeugdkerk gebeden en sindsdien is mijn (geloofs)leven veranderd. Leven met Jezus gaat natuurlijk met ups en downs, maar ik weet zeker dat, als ik aan het einde van de dag met Jezus spreek, Hij mijn zonden wil vergeven en mij altijd verder op weg wil helpen.

2. Aan welk onderwerp moeten we in OnderWeg aandacht geven? Aan het geloven in deze tijd! Waar staan wij als christenen en wat kunnen wij doen om ons te blijven profileren als christenen, ook als we van alle kanten bestookt en bedreigd worden?

3. Wat doe je om gelukkig te zijn? Volleyballen! Daar word ik gelukkig van. Maar ook van buiten zijn en sporten, bijvoorbeeld hardlopen in het bos. Of een heerlijke strandwandeling maken met mijn vriendin. Dan zie ik Gods grootheid en hoe mooi alles ooit bedoeld was. Verder ben ik gelukkig als ik bezig ben met mijn werk, als ik door mijn inzet mag bijdragen aan de veiligheid van de burger.

4. Wat is je mooiste ervaring in de kerk? Poeh, daar vraag je me wat. Ik denk dat belijdenis doen mijn mooiste ervaring in de kerk geweest is. In het bijzijn van de mensen die ik liefheb, heb ik heel bewust God mogen accepteren in mijn leven!

5. Waar maak jij je boos over? Ik maak me erg boos over de onrechtvaardigheid in de wereld. Bijvoorbeeld als ik beelden zie van mensen die met duizenden tegelijk tegen woekerprijzen naar Europa worden verscheept. Dan denk ik: wat is de wereld eigenlijk oneerlijk. Ik zit vanavond lekker te eten, ik heb een warm bed, ik heb alles wat ik maar wil, en het enige wat deze mensen willen is veiligheid.

6. Wat betekent dienstbaarheid voor jou? Dienstbaarheid heeft in mijn geval een dubbele lading. Aan de ene kant doe ik mijn best om er te zijn voor de burgers van het Koninkrijk der Nederlanden. Aan de andere kant wil ik ook dienstbaar zijn aan Jezus en aan de ander. Zoals Jezus het ons geleerd heeft: dien elkaar, heb elkaar lief, kijk om naar elkaar, help elkaar waar nodig, want zo heb Ik ook jou liefgehad.

7. Welk voorwerp zegt het meeste over wie jij bent? Ehm, even denken hoor. Een accutol! Ik heb onwijs veel energie en blijf net zolang doorgaan tot mijn energie helemaal op is!

8. In welk Bijbelpersonage herken je jezelf? Ik herken mezelf het meest in Jozua. Ik ben niet bang om in groepen de leiding te nemen en knopen door te hakken. Daarnaast ben ik ook iemand die persoonlijke aandacht heeft voor de ander.

Over de auteur
Peter Hommes

Peter Hommes is predikant van de GKv Leusden en redacteur van OnderWeg.

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Rolf Robbe
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Peter Hommes
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief