Tehuisgemeente bidt voor de dienst

0

In de Groningse Tehuisgemeente (NGK) bidden ze voor de dienst. Dat kun je op twee manieren opvatten: je bidt voorafgaand aan de dienst of je bidt met het oog op de dienst. In Groningen is allebei het geval.

BiddenAl zeker vijf jaar lang komt er elke zondag een groepje mensen bij elkaar in het gebouw waar de dienst plaatsvindt. Er is een vaste kern van zes à zeven mensen, soms zijn er meer. De praktijk is opgekomen vanuit de Alphacursus en het contact met evangelische christenen. JoAnn van Seventer, betrokken bij de gebedsgroep: ‘Het is geboren vanuit het besef dat we afhankelijk zijn van Gods zegen en zijn hulp nodig hebben.’

Waarvoor bidden ze? Voor een zegen over de dienst van die morgen en voor de voorganger. Voor de kindernevendienst en het jeugdwerk. Maar ook voor wat ze opvangen vanuit de gemeente.

Lang niet iedereen binnen de gemeente weet dat het gebeurt. Maar wie het weet, is er intens dankbaar voor. Overigens wordt er bij het aandragen van gebedsonderwerpen erg gelet op de privacy van de mensen. Soms worden er vanuit de gebedsgroep onderwerpen doorgegeven voor het gebed in de dienst zelf, dat verzorgd wordt door het team voor de pastorale gebeden. En na de dienst gaat het gebed door.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter