CRC blijft bij afwijzing homorelaties

0

De Christian Reformed Church (CRC) in Noord-Amerika blijft bij zijn afwijzing van ruimte voor homoseksuele relaties in de kerk. Dat is de uitkomst van de discussie deze week op de CRC-synode in Grand Rapids.

CRCHet meerderheidsrapport van een studiecommissie, dat voorzichtig openingen zocht in het CRC-standpunt dat vastligt in rapporten uit 1973 en 2002 (ja tegen homoseksuele geaardheid, nee tegen homoseksuele relaties), kreeg op de synode onvoldoende steun. In plaats daarvan koos de synode met 110 tegen 71 stemmen voor de lijn van het minderheidsrapport van de commissie. Daarin wordt onder meer uitgesproken dat homoseksuele relaties bij kerkleden zondig en tuchtwaardig zijn en dat elke rol van predikanten en andere ambtsdragers in een burgerlijk homohuwelijk, laat staan een kerkelijk homohuwelijk, uitgesloten is.

Tegelijk besloot de synode een nieuwe studiecommissie te benoemen die de kerk moet helpen om zicht te krijgen op de grondlijnen van een Bijbelse theologie van menselijke seksualiteit en gender. De commissie krijgt daar vijf jaar de tijd voor.

De CRC telt een kleine 300.000 leden, waarvan 75 procent in de VS woont en 25 procent in Canada. Eerder deze week koos ook de synode van de Reformed Church of America voor een behoudende lijn inzake de ruimte voor homoseksuele relaties in de kerk. Beide kerken hebben Nederlandse wortels. De CRC is een zusterkerk van de NGK.

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter