GKv Utrecht-Noord/West bevestigt vrouwen in het ambt

0

De GKv Utrecht-Noord/West (Opstandingskerk) zal volgende maand als eerste GKv-gemeente enkele vrouwelijke gemeenteleden als ambtsdrager bevestigen. De kerkenraad heeft de kerken in de classis Utrecht daarover geïnformeerd.

opstandingskerk-utrechtIn 2015 heeft de kerkenraad zich al principieel uitgesproken voor de vrouw in het ambt van ouderling en diaken. Dit principebesluit is toen niet direct uitgevoerd om overleg binnen de classis mogelijk te maken. Maar nu er één en andermaal op de classis over is doorgesproken, zal het besluit worden geëffectueerd.

Enkele classiskerken zijn daardoor pijnlijk getroffen, aldus preses Jur Oosterhuis van de Opstandingskerk. Maar volgens hem zijn er door de classis alleen kerkordelijke bezwaren en geen inhoudelijke bezwaren tegen het Utrechtse voornemen ingebracht. Oosterhuis realiseert zich dat de vorige GKv-synode de vrouw in het ambt heeft afgewezen en daar in 2017 opnieuw over praat. ‘Maar we wachten daar niet op en nemen onze eigen verantwoordelijkheid. Ons besluit is ingegeven door het karakter van onze gemeente en de gevoelde urgentie.’

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter