Vijftig jaar kerkscheuring

0

Op 31 oktober is het vijftig jaar geleden dat de Open Brief, ondertekend door 25 predikanten en andere kerkleden, verscheen. Deze brief was aanleiding tot de breuk in de GKv en het ontstaan van de NGK. Op deze pagina vindt u artikelen en toespraken rond de scheuring én de heling die daarop volgde.

Downloads

TTariefkaart OnderWegekst van de Open Brief,
verschenen op 31 oktober 1966.

Tariefkaart OnderWegCombinummer van Opbouw en De Reformatie ter gelegenheid van ‘veertig jaar Open Brief’, verschenen op 28 oktober 2006.

Tariefkaart OnderWeg‘Er staat wat er staat’, artikel van ds. Wim van der Schee naar aanleiding van de Open Brief, verschenen in 2002 in Radix.

Tariefkaart OnderWeg‘Hoe nu verder?’, toespraak van Ad de Boer tijdens het congres ‘Een steen op de maag’, dat op 28 oktober plaatsvond in de Nieuwe Kerk in Kampen.

Tariefkaart OnderWeg‘Telder en het Jansenisme’, toespraak van Geert van Dijk tijdens het congres ‘Een steen op de maag’, dat op 28 oktober plaatsvond in de Nieuwe Kerk in Kampen.

Tariefkaart OnderWeg‘De rol van de Theologische Hogeschool’, toespraak van George Harinck tijdens het congres ‘Een steen op de maag’, dat op 28 oktober plaatsvond in de Nieuwe Kerk in Kampen.

Tariefkaart OnderWeg‘Studentenprotest in Kampen in de jaren zestig’, toespraak van Johan Schaeffer tijdens het congres ‘Een steen op de maag’, dat op 28 oktober plaatsvond in de Nieuwe Kerk in Kampen.

Tariefkaart OnderWeg‘De Open Brief: luchtdoelraket zonder software’, toespraak van Erik de Boer tijdens het congres ‘Een steen op de maag’, dat op 28 oktober plaatsvond in de Nieuwe Kerk in Kampen.

Tariefkaart OnderWeg‘De Open Brief en de relatie tussen de CGK en de GKv’, toespraak van Daniël Timmerman tijdens het congres ‘Een steen op de maag’, dat op 28 okotber plaatsvond in de Nieuwe Kerk in Kampen.

Tariefkaart OnderWeg‘Weggeroepen naar het niveau van de wereldkerk’, toespraak van Ab van Langevelde tijdens het congres ‘Een steen op de maag’, dat op 28 oktober palatsvond in de Nieuwe Kerk in Kampen.

Weblinks

’31 oktober 2016: de tussenmuur weg’, artikel van ds. Jan Mudde op de website van de GKv. Zie www.gkv.nl/kerkplein/opiniereportages/31-oktober-2016-de-tussenmuur-weg.

‘Onze verschillen rechtvaardigen niet dat we apart blijven’, tweegesprek tussen Jan Mudde en Barend Kamphuis in OnderWeg, verschenen op 29 oktober 2016. Zie www.onderwegonline.nl/7903-onze-verschillen-rechtvaardigen-niet-dat-we-apart-blijven.

‘De open wond van de jaren zestig’, twee gesprek tussen Ad de Boer en Ad de Bruijne in Opbouw, verschenen op 1 maart 2012. Zie www.opbouwonline.nl/artikel.php?id=15105.

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter