GKv en NGK ontmoeten elkaar in Kampen

0

De gezamenlijke vergadering van de GKv-synode en de Landelijke Vergadering (LV) van de NGK, waarmee de GKv-synode op uitnodiging van de LV kortgeleden instemde, zal D.V. op zaterdag 11 november plaatsvinden in Kampen. Dat hebben de moderamina deze week besloten.

ngk-gkvDe gezamenlijke bijeenkomst markeert de nieuwe fase waarin het herenigingsproces tussen beide kerken is gekomen. In de vandaag verschenen nieuwsbrief van de LV schrijven de voorzitters Melle Oosterhuis en Willem Smouter dat ‘het proces naar eenheid dat nog volgen moet’ de hoofdlijn van deze vergadering zal zijn. ‘We willen luisteren naar wat er leeft in de kerken, we willen als afgevaardigden elkaar ontmoeten, we hopen enkele concrete besluiten te nemen en we sluiten af met een gezamenlijke viering waarin we danken en bidden voor het pad waarop we verder hopen te komen.’

Voor de ontmoeting van de GKv en de NGK zijn de Nieuwe Kerk en de Theologische Universiteit, beide aan de Broederweg in Kampen, beschikbaar. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat het in Kampen tot een breuk kwam. ‘Wat begon met een verdrietige en ingrijpende scheuring als gevolg van een reeks conflicten, eindigt nu in verzoening en samengaan van beide kerkverbanden’, aldus Oosterhuis en Smouter.

De volledige brief van Oosterhuis en Smouter is te lezen op de website van de NGK.

Delen.

Over de auteur

Reacties zijn gesloten.