OnderWeg brengt eerste nummer uit

Jordi Kooiman | 10 januari 2015
  • Nieuws

Het allereerste nummer van het nieuwe magazine OnderWeg is vandaag op de fysieke dan wel digitale mat van duizenden abonnees gevallen. Het nummer staat in het teken van het thema ‘onderweg zijn’.

Het nieuwe tweewekelijkse magazine OnderWeg is een voortzetting van het vrijgemaakte blad De Reformatie en het Nederlands-gereformeerde blad Opbouw. OnderWeg biedt inspiratie voor reisgenoten die de weg volgen achter Jezus aan.

Het extra dikke eerste nummer gaat over ‘onderweg zijn’. Het thema wordt op vele manieren belicht, in beschouwingen, interviews, Bijbelstudies, een reportage en filmtips. Zo doen de hoofdredacteuren Ad de Boer en Henk Hoksbergen een pleidooi voor een dynamische kerk, spreekt dr. Bas Plaisier over de onverwachte afslagen in zijn leven en trekt Maarten Boersema het weidse Friese landschap in, op bezoek bij het protestantse klooster Nijkleaster.

Naast de themabijdragen telt het nummer vele nieuwe en opgefriste rubrieken, waaronder diverse columns, de nieuwsrubriek Praktijklokaal, de Bijbelstudierubriek Woordzoeker en de rubriek Trefpunt, geheel gewijd aan het contact tussen de NGK en GKv.

Nog geen abonnee? Neem een voorproefje van het nummer op de pagina ‘Nieuwste nummer‘ of surf via de rechterkolom van deze pagina door de verschillende rubrieken.

Graag volledige toegang tot alle artikelen of het blad op de mat krijgen? Neem een jaarbonnement, een digitaal abonnement of een proefabonnement.

Over de auteur
Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Bijbels en theologisch slavernijdebat

Bijbels en theologisch slavernijdebat

Martijn Stoutjesdijk
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Zending en apartheid in Zuid-Afrika

Zending en apartheid in Zuid-Afrika

Bob Wielenga
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief