Nieuwste nummer

OnderWeg | Jaargang 4 | Nr. 14

U moet u inloggen om dit artikel te bekijken. Inloggen om toegang te krijgen.

Thema

 • Gouda Dick Le Mair mode fotos voor Onderweg 9-6-2018 foto Jaco Klamer Duurzaam kleden spreekt nog lang niet vanzelf - Tweedehands is hip, duurzaam klinkt steeds beter, maar tegelijkertijd is het voor veel christenen nog lang niet vanzelfsprekend om in de keuze van hun garderobe duurzame afwegingen te maken. 'We hobbelen door de bank genomen kritiekloos mee in de verkwistende en uitbuitende cultuur van deze tijd.'
 • Amersfoort Sara Goedhart voor onderwerg 10-6-2018 foto Jaco Klamer ‘Je stijl is een expressie van wie jij bent’ - Mode wordt in de christelijke wereld soms te snel geparkeerd als een extravagant luxeprobleem, zegt styliste Glenda de Vries. 'Jammer. Mode vertelt ons wat er gaande is in de samenleving én helpt accentueren dat we mooie schepping zijn.'
 • Leiden mode fotos voor Onderweg 9-6-2018 foto Jaco Klamer Draag altijd vrolijke kleren! - Praten christenen over kleding, dan vallen al snel termen als soberheid en zedelijkheid. Maar een christelijke kledingstijl is veel rijker dan dat, schrijft Robert Covolo. Door onze kleding kunnen we aan de wereld laten zien wat een vreugde het is om Christus te kennen.

 

 

Algemeen

 • Zijn christenen bang om het contact aan te gaan met radicale moslims? (beeld PorporLing/Shutterstock) De salafisten een salafist worden - Er ontstond grote ophef toen Nieuwsuur en NRC Handelsblad laatst onthulden dat diverse Nederlandse moskeeën gefinancierd worden door het buitenland. Wat kan een goede christelijke houding zijn in deze kwestie?

 

 

Rubrieken

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA Redactioneel: Grootgrutters - 'Geloven, schuilen bij de Heer, brengt ons bij God. Niks minder, niks meer. Daarom heet dit magazine OnderWeg', schrijft Leendert de Jong.
 • Wim van der Schee. Column: Klimaatprobleem - Een klimaatprobleem is een echt probleem dat mensen zo lang mogelijk vermijden aan te pakken. Zou er in de kerken ook zoiets bestaan als een klimaatprobleem?
 • (beeld Jan Willem de Bruin) Column: Zwabberen - 'Misschien moet ik gewoon maar blijven doen wat mijn hand vindt te doen, impulsief en zwabberend. God zet zelf de lijnen uit', schrijft Eline de Boo.

 • (beeld Rawpixel.com/Shutterstock) Nadenken over missionair-zijn - Onder alle missionaire werkers uit de Open Hof (NGK Dordrecht) ontstond de behoefte om met elkaar over het waarom van hun missionaire inzet na te denken.
 • (beeld Eddy Morton/Lightstock) Preekbespreking in Sliedrecht - Preekbespreking op de kerkenraad, hoe vul je dat in, en hoe voorkom je de soms voorspelbare opmerkingen? En hoe heb je er als predikant zelf iets aan?
 • ‘Bijen en andere insecten zijn toch ook schepselen van onze God? Eigenlijk hoort dat helemaal bij een kerk.’ (beeld Janus69/Pixabay) Een tuin met een boodschap - De tuin bij het kerkgebouw van de beide GKv’s van Ommen is tot nu toe onderhoudsarm. Maar dat gaat veranderen.
 • logo Kerkdienst adopteren in Utrecht - Van 15 juli tot en met 26 augustus zijn er in de Opstandingskerk (GKv Utrecht-Noordwest) geen gewone kerkdiensten. Maar er is wel een alternatief: als gemeentelid of als kring kun je een kerkdienst ‘adopteren’ en je eigen dienst organiseren.

 • 041418 Stimulans foto 1 Stimulans: Duurzaamheid en Gods eigenschappen - De rubriek Stimulans haalt uit het enorme aanbod aan toerustingsmateriaal op geloofsgebied elke keer een aantal krenten uit de pap. Deze keer aandacht voor onder meer gereformeerd geloven, duurzaamheid en Gods eigenschappen.


 • Wouter van Dijk: ‘Heer, U heeft toch beloofd dat U er bent, kom op dan!’ (beeld Els van Dijk) Wouter van Dijk over zijn worstelingen in het geloof - Een ondeugend Spakenburgs jongetje was hij, Wouter van Dijk. Zoon van een timmerman, geen studiebol, op z’n zestiende een motor, wilde het liefst dominee worden. Naar eigen zeggen is hij altijd al een gelovig mannetje geweest, en dat is in de loop van zijn leven alleen maar sterker geworden.